Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Allergiás reakció esetén a szervezet megpróbálja az idegenként azonosított anyagot ellenanyag termelésével „legyőzni”. Ez az ellenanyag a véráramba kerülve a szervezet minden pontjára eljut és egyéb kémiai anyagok mellett hisztamint szabadít fel. A hisztamin felszabadulása az érintett területen különböző, akár igen kellemetlen tünetekkel járó allergiás reakciót okozhat. Ezért érdemes tisztában lenni azzal, mi az allergia kiváltója. Ennek kiderítését szolgálja az allergiavizsgálat. Az allergiavizsgálat bőrpróbával vagy egy egyszerű és gyors vérvétellel végezhető el. A vérvétel útján történő laboratóriumi allergiavizsgálat segít az allergia mértékének és típusának meghatározásában. A panel összetétele: Macskaszőr/-hám, kutyaszőr, ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), konídiumos gomba (Alternaria tenuis), élesztőgomba, parlagfűpollen, nyírfapollen, atkakeverék (D1, D2, D3, D71), fűkeverék (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), tollkeverék háziszárnyas (liba, csirke, kacsa, pulyka), tojás, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, földimogyoró, szója, búzaliszt, kecsketej, tőkehal, Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 16 400 Ft Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Allergiás reakció esetén a szervezet megpróbálja az idegenként azonosított anyagot ellenanyag termelésével „legyőzni”. Ez az ellenanyag a véráramba kerülve a szervezet minden pontjára eljut és egyéb kémiai anyagok mellett hisztamint szabadít fel. A hisztamin felszabadulása az érintett területen különböző, akár igen kellemetlen tünetekkel járó allergiás reakciót okozhat. Ezért érdemes tisztában lenni azzal, mi az allergia kiváltója. Ennek kiderítését szolgálja az allergiavizsgálat. Az allergiavizsgálat bőrpróbával vagy egy egyszerű és gyors vérvétellel végezhető el. A vérvétel útján történő laboratóriumi allergiavizsgálat segít az allergia mértékének és típusának meghatározásában. A panel összetétele: Tojás, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, tőkehal, búzaliszt, földimogyoró, szója, paradicsom, sárgarépa, burgonya, narancs, alma, banán, őszibarack, szezámmag, rák, marhahús, kivi, zeller, mandula, mogyoró, Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 15 900 Ft Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Allergiás reakció esetén a szervezet megpróbálja az idegenként azonosított anyagot ellenanyag termelésével „legyőzni”. Ez az ellenanyag a véráramba kerülve a szervezet minden pontjára eljut és egyéb kémiai anyagok mellett hisztamint szabadít fel. A hisztamin felszabadulása az érintett területen különböző, akár igen kellemetlen tünetekkel járó allergiás reakciót okozhat. Ezért érdemes tisztában lenni azzal, mi az allergia kiváltója. Ennek kiderítését szolgálja az allergiavizsgálat. Az allergiavizsgálat bőrpróbával vagy egy egyszerű és gyors vérvétellel végezhető el. A vérvétel útján történő laboratóriumi allergiavizsgálat segít az allergia mértékének és típusának meghatározásában. A panel összetétele: Disznóhús, marhahús, csirkehús, birkahús, paradicsom, sárgarépa, burgonya, mustár, tőkehal, rák, kék kagyló, tonhal, lazac, kivi, mangó, ananász, narancs, alma, banán, őszibarack, tehéntej, alfa-laktalbumin, béta-laktoglobulin, kazein, szezámmag, sütőélesztő, fokhagyma, zeller, mogyoró, paradió, mandula, kókuszdió, földimogyoró, tojás, kecsketej, rozsliszt, zab, kukorica, hajdina, búzaliszt, Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 19 700 Ft Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Allergiás reakció esetén a szervezet megpróbálja az idegenként azonosított anyagot ellenanyag termelésével „legyőzni”. Ez az ellenanyag a véráramba kerülve a szervezet minden pontjára eljut és egyéb kémiai anyagok mellett hisztamint szabadít fel. A hisztamin felszabadulása az érintett területen különböző, akár igen kellemetlen tünetekkel járó allergiás reakciót okozhat. Ezért érdemes tisztában lenni azzal, mi az allergia kiváltója. Ennek kiderítését szolgálja az allergiavizsgálat. Az allergiavizsgálat bőrpróbával vagy egy egyszerű és gyors vérvétellel végezhető el. A vérvétel útján történő laboratóriumi allergiavizsgálat segít az allergia mértékének és típusának meghatározásában. A panel összetétele: Fakeverék: éger, nyír, mogyoró, tölgy, fűz; Fűkeverék: perjefélék, réti komócsin, rozs, parlagfű, lándzsás útifű, feketeüröm; Hámok: macskaszőrhám, kutyahám; tollkeverék: libatoll, csirketoll, kacsatoll, pulykatoll; Penicillium notatum, Cladosporium herbarum, Aspergillus fumigatus, Candida albicans, Alternaria tenuis, Dermatophagoides pteronyssin, Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 15 900 Ft Mi az allergia? Az allergia a szervezet túlzott reakciója egy, a szervezetre egyébként ártalmatlan anyagra. Allergiás reakció esetén a szervezet megpróbálja az idegenként azonosított anyagot ellenanyag termelésével „legyőzni”. Ez az ellenanyag a véráramba kerülve a szervezet minden pontjára eljut és egyéb kémiai anyagok mellett hisztamint szabadít fel. A hisztamin felszabadulása az érintett területen különböző, akár igen kellemetlen tünetekkel járó allergiás reakciót okozhat. Ezért érdemes tisztában lenni azzal, mi az allergia kiváltója. Ennek kiderítését szolgálja az allergiavizsgálat. Az allergiavizsgálat bőrpróbával vagy egy egyszerű és gyors vérvétellel végezhető el. A vérvétel útján történő laboratóriumi allergiavizsgálat segít az allergia mértékének és típusának meghatározásában. A panel összetétele: Macska szőr/hám, ló szőr, szarvasmarha szőr, kutya szőr, tengerimalac hám, nyúl hám, aranyhörcsög hám, patkány hám/protein, egér hám/protein, tollkeverék háziszárnyas (liba, csirke, kacsa, pulyka), ecsetpenész (Penicillium notatum), korompenész (Cladosporium herbarum), kannapenész (Aspergillus fumigatus), Candida albicans (élesztőgomba), konídiumos gomba (Alternaria tenius), parlagfű, fekete üröm, réti margaréta, gyermekláncfű, aranyvessző, égerfa, mogyoró fa/cserje, szilfa, fűzfa, nyárfa, juharfa, nyírfa, bükkfa, tölgyfa, diófa, házipor atka (D. pteronyssius), házipor atka (D. farinae), házipor/házikosz, csótány, lándzsás útifű, fehér libaparéj, ballagófű, juhsóska, fűkeverék 1 (csomós ebír, réti csenkesz, angol és réti perje, réti komócsin), fűkeverék 2 (illatos borjúpázsit, angol perje, nád, termesztett rozs, pelyhes selyemperje), Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 19 700 Ft A táplálékintoleranciáról röviden A táplálékintolerancia lassan már Európában is népbetegségnek számít, hiszen az emberek több, mint negyven százalékának a mindennapjait keseríti meg. A betegség oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Károsodott permeabilitás (áteresztő képesség) esetén ugyanis részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe jutnak, az aktiválódó immunrendszer által termelt ellenanyagok pedig változatos tünetek megjelenéséhez vezetnek. A kialakult immunválasz gyulladást indukál, mely krónikussá válhat, az egész szervezetben tüneteket okozva, nem csak a gyomor-bélrendszerben. A leggyakoribb tünetek: a hasmenés, székrekedés, puffadás, hányinger, gyomorpanaszok, irritábilis colon, migrén, asztma, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák (túlsúly, kóros soványság). A betegség felismerését nehézzé teszi, hogy a tünetek sokszor az étkezés után csak órákkal, vagy napokkal később jelentkeznek, így a panasz és a táplálék összekapcsolása nem mindig egyértelmű. A tünetek enyhítésére egy meghatározott időre eliminációs diéta javasolható azon élelmiszerek kizárásával, amelyekre magas ellenanyag értékeket mértek. A diéta összeállításában dietetikus segít a táplálkozási hiányállapotok elkerülése érdekében. Javasolt a bélflóra helyreállítása is. A panel összetétele: Alma, bárányhús, brazil dió, brokkoli, burgonya, búza, csirkehús, dinnyemix, dió, durum búza, édesvízi hal (lazac, pisztráng), élesztő, fehérhalmix (tőke-és lepényhal), fekete ribizli, fokhagyma, földimogyoró, földieper, glutén, gomba, grapefruit, gyömbér, kagyló és rák, kakaóbab, káposzta, kesudió, kukorica, mandula, marhahús, narancs és citrom, olajbogyó, paprikamix (piros, zöld sárga), paradicsom, póréhagyma, rizs, rozsliszt, sárgarépa, sertéshús, szójabab, tea, tehéntej, tojás, tonhal, uborka, zab, zeller, zöldség (borsó, lencse, bab), Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 39 950 Ft A táplálékintoleranciáról röviden A táplálékintolerancia lassan már Európában is népbetegségnek számít, hiszen az emberek több, mint negyven százalékának a mindennapjait keseríti meg. A betegség oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Károsodott permeabilitás (áteresztő képesség) esetén ugyanis részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe jutnak, az aktiválódó immunrendszer által termelt ellenanyagok pedig változatos tünetek megjelenéséhez vezetnek. A kialakult immunválasz gyulladást indukál, mely krónikussá válhat, az egész szervezetben tüneteket okozva, nem csak a gyomor-bélrendszerben. A leggyakoribb tünetek: a hasmenés, székrekedés, puffadás, hányinger, gyomorpanaszok, irritábilis colon, migrén, asztma, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák (túlsúly, kóros soványság). A betegség felismerését nehézzé teszi, hogy a tünetek sokszor az étkezés után csak órákkal, vagy napokkal később jelentkeznek, így a panasz és a táplálék összekapcsolása nem mindig egyértelmű. A tünetek enyhítésére egy meghatározott időre eliminációs diéta javasolható azon élelmiszerek kizárásával, amelyekre magas ellenanyag értékeket mértek. A diéta összeállításában dietetikus segít a táplálkozási hiányállapotok elkerülése érdekében. Javasolt a bélflóra helyreállítása is. A vizsgálat lehetőséget ad az eredeti és a keresztreagáló antigének elkülönítésére, a megfelelő terápia (immunterápia) kiválasztására. A panel összetétele: Árpa, cseresznye, brokkoli, mandula, gliadinglutén, szőlőfélék (fehér, kék), sárgarépa, kesudió, zab, kivi, zeller, kakaóbab, rozs, citrom, chili, mogyoró, tönköly, nektarin, uborka, földimogyoró, búza, narancs, torma, pisztácia, hajdina, ananász, póréhagyma, szezámmag, lenmag, eper, olajbogyó, napraforgómag, kukorica, görögdinnye, hagyma, dió, köles, körte, burgonya, kókusz, rizs, szilva, vöröskáposzta, gomba mix 1, marhahús, grapefruit, paradicsom, gomba mix 2, csirke, őszibarack, fehér répa, folyami rák, garnélarák, bárány, datolya, cukkini, lazac, sertés, bazsalikom, articsóka, tonhal, pulyka, bors (fekete, fehér), spárga, kagyló, tehéntej, fahéj, spenót, tojássárgája, fokhagyma, zöldbab, szardella, tojásfehérje, mustármag, borsó, kardhal, kecskesajt, szerecsendió, szójabab, pisztráng, kecsketej, oregánó, lencse, nyelvhal, juhtej, petrezselyem, fehérbab, tőkehal, juhsajt, borsmenta, saláta, sörélesztő, joghurt, mák, madársaláta, sütőélesztő, padlizsán, rozmaring, alma, méz, cékla, kakukkfű, sárgabarack, kávé, kaliforniai paprika, vanília, banán, fekete tea, Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 82 500 Ft A táplálékintoleranciáról röviden A táplálékintolerancia lassan már Európában is népbetegségnek számít, hiszen az emberek több, mint negyven százalékának a mindennapjait keseríti meg. A betegség oka a bél falának megváltozott, zavart felszívó funkciója. Károsodott permeabilitás (áteresztő képesség) esetén ugyanis részlegesen lebomlott táplálékmolekulák is a keringésbe jutnak, az aktiválódó immunrendszer által termelt ellenanyagok pedig változatos tünetek megjelenéséhez vezetnek. A kialakult immunválasz gyulladást indukál, mely krónikussá válhat, az egész szervezetben tüneteket okozva, nem csak a gyomor-bélrendszerben. A leggyakoribb tünetek: a hasmenés, székrekedés, puffadás, hányinger, gyomorpanaszok, irritábilis colon, migrén, asztma, ízületi rendellenességek, koncentrációhiány, bőrbetegségek és súlyproblémák (túlsúly, kóros soványság). A betegség felismerését nehézzé teszi, hogy a tünetek sokszor az étkezés után csak órákkal, vagy napokkal később jelentkeznek, így a panasz és a táplálék összekapcsolása nem mindig egyértelmű. A tünetek enyhítésére egy meghatározott időre eliminációs diéta javasolható azon élelmiszerek kizárásával, amelyekre magas ellenanyag értékeket mértek. A diéta összeállításában dietetikus segít a táplálkozási hiányállapotok elkerülése érdekében. Javasolt a bélflóra helyreállítása is. A vizsgálat lehetőséget ad az eredeti és a keresztreagáló antigének elkülönítésére, a megfelelő terápia (immunterápia) kiválasztására. A panel összetétele: Tej, tejkészítmények: alfa-lactalbumin, béta-lactoglobulin, bivalytej, juhtej, kazein, kecsketej, tehéntej, tojásfehérje, tojássárgája Halak, tenger gyümölcsei: ajóka, alga espaguette, alga spirulina, alga wakame, angolna, csiga, parti csuka, doradó, fekete sügér, fekete tőkehal, fésűs kagyló, foltos tőkehal, garnélarák, hering, homár, hüvelykagyló, kacsakagyló, kardhal, kaviár, kék kagyló, kemény- vagy pénzkagyló, lazac, lepényhal, makréla, naphal, osztriga, ördöghal, pisztráng, polip, ponty, rombuszhal, sügér, szardínia, szívkagyló, tarisznyarák, tintahal kalamári, tintahal, szépia, tonhal, tőkehal Gyümölcsök: alma, ananász, avokádó, banán, citrom, cseresznye, datolya, eper, faeper, fekete áfonya, fekete ribizli, füge, görögdinnye, gránátalma, grapefruit, guava, kivi, körte, licsi, lime, málna, mandarin, mangó, mazsola, narancs, nektarin, olajbogyó, őszibarack, papaja, paradicsom, rebarbara, ribizli, sárgabarack, sárgadinnye, szeder, szilva, szőlő, vörösáfonya Gyógynövények és fűszernövények: aloe vera, ánizs, babérlevél, bazsalikom, bors keverék (fekete/ fehér), borsmenta, cayenne-bors, csalán, curry, édesgyökér, fahéj, fokhagyma, gingkó, ginzeng, gyömbér, kakukkfű, kamilla, kapor, komló, koriander, kömény, majoranna, menta, mustármag, petrezselyem, rozmaring, sáfrány, szegfűszeg, szerecsendió, tárkony, vanília, vörös chili, zsálya Húsok: bárányhús, bivaly, borjúhús, csirkehús, disznóhús, fogolyhús, fürjhús, kacsahús, kecskehús, lóhús, marhahús, nyúlhús, pulykahús, rőtvad (szarvas-, őzhús), strucc, vaddisznóhús Zöldségfélék: amarantusz (disznóparéj), articsóka, borsó, brokkoli, burgonya, cékla, cikória, csicseriborsó, édesburgonya, édeskömény (levél), fehér karóbab, fehérrépa, fejes saláta, hagyma, káposzta, káposzta vörös, kapribogyó, karfiol, kobaktök/futótök, mángold, manióka, mogyoróhagyma, padlizsán, paprika, póréhagyma, retek, ruccola, sárgarépa, spárga, spenót, széles bab, szójabab, uborka, vizitorma, vörös vesebab, zeller, zöldbab, kelbimbó, lencse Olajos magvak: dió, fenyőmag, földimogyoró, kesudió, kókusz, makadámdió, mandula, mogyoró, paradió, pisztácia, tigrisdió / földimandula Gabonafélék: árpa, búza, búzakorpa, durumbúza, gliadin, gríz (polenta), köles, kukorica, kuszkusz, lenmag, maláta, pohánka, quinoa, rizs, rozsliszt, tönkölybúza, transzglutamináz, zab Egyebek: tea (fekete), tea (zöld), agar-agar, élesztő (sütő), élesztő (sör), gesztenye, kakaóbab, gomba, kávé, kóladió, méz, nádcukor, napraforgómag, repcemag, szentjánoskenyér, szezámmag, tápióka + Mintavételi díj Eredmény: 7-10 munkanap 93 500 Ft A CSOMAGOKBAN FOGLALT ALLERGÉNEKEN FELÜL AZ EGYEDI ALLERGÉNEK VIZSGÁLATI DÍJA: + 6 000.-/dbVEGYES ALLERGIAPANEL (20 KOMBINÁLT INHALATÍV ÉS NUTRITÍV ALLERGÉN VIZSGÁLATA)
(mintavétellel)ÉLELMISZER (NUTRITÍV) 20-AS PANEL
(mintavétellel)ÉLELMISZER (NUTRITÍV) 40-ES PANEL
(mintavétellel)IGE 20-AS LÉGÚTI (INHALATÍV) PANEL
(mintavétellel)IGE 40-ES LÉGÚTI (INHALATÍV) PANEL
(mintavétellel)TÁPLÁLÉKINTOLERANCIA IGG – 46 ALLERGÉN VIZSGÁLATA
(mintavétellel)TÁPLÁLÉKINTOLERANCIA IGG – 108 ALLERGÉN VIZSGÁLATA
(mintavétellel)TÁPLÁLÉKINTOLERANCIA IGG – 220+ ALLERGÉN VIZSGÁLATA
(mintavétellel)Bejelentkezés mintavételre: +36 30 71 77 078
Allergiavizsgálatok