w
Tájékoztató
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai minták mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálatokról
Ivóvíz és fürdővíz mintavételéről és mikrobiológiai laboratóriumi vizsgálatáról
Élelmiszerek, takarmányok, gyógyszeripari termékek, környezethigiéniai minták PCR vizsgálatokról
(ló-, sertés-, szarvasmarha-, csirke- DNS fajazonosítás-vizsgálatok)

A QantaScope Hungary Kft. egy svéd-magyar vegyesvállalat, mely a biotechnológia, az egészségügy és a kutatásfejlesztés területén ért el eredményeket. Saját fejlesztésű nagy teljesítményű képfeldolgozó rendszerek és rákkutatásban használt reagensek kutatásfejlesztését és gyártását végezzük. Képzett szakemberekkel, valamint erős szakmai tapasztalattal rendelkezünk.

Különböző kompetenciát igénylő területeken értünk el kiemelkedő sikereket:

  • A koronavírus pandémia idején a Minisztérium által jóváhagyott hazánkban kevés M2-es biztonsági szinttel rendelkező mikrobiológiai laboratóriumként, az első vonalban dolgoztunk.
  • Humán diagnosztikai vonalon végzünk klinikai kémiai, nőgyógyászati, és egyéb széles körű vizsgálatokat. Magyarország egyik legkiemelkedőbb szakmai csapatával rendelkezünk.
  • Kizárólagos szakmai és kereskedelmi képviseletét látjuk el különböző világcégeknek.
  • Svédországi anyavállalatunk rákkutatás területén több szabadalmi védelemmel ellátott termék fejlesztésében vett részt.
  • Tisztatérrel rendelkező részlegeink állatdiagnosztikai és egyéb diagnosztikai termékek fejlesztését és gyártását látja el.

A Qantascope Hungary Kft. (2100 Gödöllő, Ipari park, Moór János utca 3-5.) vizsgálatok bővítése során 421/2022/Lab/NÉBIH nyilvántartási számú Qantascope Hungary Kft. elnevezésű szolgáltató Laboratóriuma a következő vizsgálatokkal áll rendelkezésre Megrendelőnk részére Élelmiszerek, Takarmányok, Higiéniai és Víz minták vizsgálataival kapcsolatban (Jelenleg nem akkreditált vizsgálatok)

ÉLELMISZER LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK
ÉLELMISZER LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

Az élelmiszerekben előforduló mikroorganizmusok vizsgálata alapvető feltétele a megfelelő minőségű és biztonságos élelmiszer előállításnak. Ezek a vizsgálatok beépíthetők a HACCP rendszerekbe.

Mikrobiológiai vizsgálatok *
Real-time PCR vizsgálatok**

TAKARMÁNY LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK
TAKARMÁNY LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

A takarmányok minőségének ellenőrzése alapvető feltétele a biztonságos állattartásnak, a takarmányok minőségének ellenőrzésének az állatok védelme érdekében.

Mikrobiológiai vizsgálatok *
Real-time PCR vizsgálatok**

IVÓVÍZ LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK
IVÓVÍZ LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

Az ivóvízben előforduló mikroorganizmusok vizsgálata alapvető felétele a biztonságos és tiszta ivóvíz biztosításának.

Mikrobiológiai vizsgálatok ***

FÜRDŐVÍZ LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK
FÜRDŐVÍZ LABORATÓRIUMI VIZSGÁLATOK

A fürdővízben előforduló mikroorganizmusok vizsgálata alapvető felétele a megfelelő minőségű és biztonságos fürdővízhez.

Mikrobiológiai vizsgálatok ***
Helyszíni vizsgálatok****

MINTAVÉTEL
MINTAVÉTEL

A mintavétel során biztosítható a pontos, steril és szakszerű minta levétele a vizsgálatokhoz. Valamint helyszíni vizsgálatok végzése.

Higiéniai mintavétel
Ívóvíz-mintavétel
Helyszíni vizsgálatok****

Élelmiszerek- és alapanyagaikból, takarmányok- és alapanyagaikból, higiéniai mintákból mikrobiológiai vizsgálatok*
A vizsgált jellemző A vizsgálati módszer azonosítója
1. Mikroorganizmusok száma MSZ EN ISO 4833-1:2014 / MSZ EN ISO 4833-2:2014
2. Koaguláz pozitív sztafilokokkuszok (Staphylococcus aureus és más fajok) száma MSZ EN ISO 6888-1:2021
3. Bacillus cereus szám MSZ EN ISO 7932:2005
4. Clostridium perfringens szám MSZ EN ISO 7937:2005
5. Élesztőgomba szám MSZ ISO 21527-1:2013 / MSZ ISO 21527-2:2013
6. Penészgomba szám MSZ ISO 21527-1:2013 / MSZ ISO 21527-2:2013
7. Enterobaktérium szám MSZ EN ISO 21528-2:2017
8. Coliform szám ISO 4832:2006
9. Escherichia coli szám MSZ ISO 16649-2:2005
10. Salmonella spp. kimutatás MSZ EN ISO 6579-1:2017
11. Salmonella spp. jelenlét kimutatás (Real-time PCR, 24 óra) Mericon Salmonella spp. készlet
12. Listéria monocytogenes és Listéria spp. kimutatás MSZ EN ISO 11290-1:2017
13. Listéria monocytogenes és Listéria spp. szám MSZ EN ISO 11290-2:2017
14. Listeria monocytogenes jelenlét kimutatás (Real-time PCR, 24 óra) Mericon L.monocytogenes kit
15. Enterococcus szám (Hús és hús alapú élelmiszerek) MSZ 3640-13:1976 2.3 szakasz
16. Enterococcus faecalis szám (Hús és húskészítmények) DIN 10106:2017-04
17. Pseudomonas spp. szám (Hús és húskészítmények) MSZ EN ISO 13720:2011
Élelmiszerek, takarmányok, gyógyszeripari termékekből, környezethigiéniai mintákból Real-time PCR vizsgálatok:**
A vizsgált jellemző A vizsgálati módszer azonosítója

18.

Sertés DNS (Real-time PCR, 24 óra) mericon Pig Kit / DNA Complette Pig Detection Kit

19.

Szarvasmarha DNS (Real-time PCR, 24 óra) mericon Cattle Kit / DNA Complette Cattle Detection Kit

20.

Ló DNS kimutatása (Real-time PCR, 24 óra) DNA Complette Horse Detection Kit

21.

Csirke DNS kimutatás (Real-time PCR, 24 óra) DNA Complette Chicken Detection Kit
Ivóvízből és fürdővízből mikrobiológiai vizsgálatok***
A vizsgált jellemző A vizsgálati módszer azonosítója

1.

Escherichia coli szám MSZ EN ISO 9308-1:2015 / MSZ EN ISO 9308-1:2014/A1:2017

2.

Coliform szám MSZ EN ISO 9308-1:2015 / MSZ EN ISO 9308-1:2014/A1:2017

3.

Enterococcus szám MSZ EN ISO 7899-2:2000

4.

Mikroorganizmusok száma (22 °C-on) MSZ EN ISO 6222:2000

5.

Clostridium perfringens szám MSZ EN ISO 14189:2017

6.

Mikroorganizmusok száma (37 °C-on) MSZ EN ISO 6222:2000

7.

Pseudomonas aeruginisa szám MSZ EN ISO 16266:2008

8.

Szulfitredukáló anaerobok (clostridiumok) spóraszáma MSZ EN 26461-2:1994

9.

Legionella (szám) MSZ EN ISO 11731:2017

10.

Fekálcoliform szám (fürdővízből) MSZ 13690-2:1989 7.2. szakasz

11.

Coccus-szám (fürdővízből) MSZ 13690-2:1989 7.4. szakasz

12.

Endoszám (fürdővízből) MSZ 13690-2:1989 7.8. szakasz
Helyszíni vizsgálatok****
A vizsgált jellemző A vizsgálati módszer azonosítója

1.

pH MSZ 1484-22:2009

2.

Fajlagos elektromos vezetőképesség MSZ EN 27888:1998

3.

Kötött aktív klór MSZ EN ISO 7393-2:2018

4.

Szabad aktív klór MSZ EN ISO 7393-2:2018

5.

Összes aktív klór MSZ EN ISO 7393-2:2018

6.

Hőmérséklet MSZ 448-2:1967

Várjuk érdeklődésüket a következő elérhetőségeinken:

QANTASCOPE HUNGARY KFT.
Mikrobiológiai Laboratórium

Telefon: +36 30 503 3522