w
Citológia

Tapintható csomó vizsgálata bárhol a testen, bőr alatt, rákos illetve gyulladásos vagy egyéb  elváltozás természetének felderítésére

A szakorvosi vizsgálat tartalmaz egy lelet kiértékelő  látogatást is, ahol lelet eredményét megbeszélheti a mintvételezést végző orvosával, hogy elkerüljük az egészségügy labirintusában szokásos általános időveszteséget és „véletlen szerű“ eseményeket.

Ez különösen fontos lehet, ha mintája pozitív eredményt mutatott. A lelet szokványos esetekben 48 óra és egy hét időtartam között készül el.

A vizsgálat során szakorvosunk a csomót megvizsgálja és ha szükségesnek látja, akkor egy vékony tű és vákuum segítségével (úgy nevezett aspirációs citológiai) mintát vesz a kóros területből. A mintát ezek után a laboratóriumban speciális módszerekkel megfestjük, amit így a mintavételező –tehát Önt és a problémáját már ismerő- szakorvos mikroszkóp alatt kiértékel. Amennyiben szükséges, akkor további lépéseket javasol a legmegfelelőbb kezelés megtalálására.

Szükség esetén a célzás UH ellenőrzés segítségével történhet.

Szükséges-e előkészület a vizsgálat előtt?
Különös előkészületet a mintavételezés az Ön részéről nem igényel, a megelőző étkezés sem korlátozott!

Vannak-e a vizsgálatnak szövődményei?
Érzésteleníteni a mintavételezést nem kell, sőt a helyes eredmény elérése érdekében nem is szabad: a tűszúrást csupán minimális fájdalom követheti.

Ez csekélyebb, mint egy injekció esetén.

Leggyakoribb szövődmény a vérzés, ami minimális és igen ritkát látjuk: ujjbegynyi néha nagyobb vérömleny keletkezhet, ami borogatásra 3 -5 napon belül felszívódik, teendőt nem igényel.

Amitől a legtöbben félnek, hogy a „megbolygatott” esetleg rosszindulatú elváltozás a beavatkozás nyomán és annak következtében áttétet okozna, a valóságban bizonyítottan nem fordul elő!

Szakorvos neve Dr. Vass László főorvos, nemzetközileg is elismert patológus és citológus szakorvos, hazánkban egyedüliként vizsgázott tagja a Nemzetközi Citologiai Akadémiának (IAC). Ebben a vizsgálatban nemzetközi tapasztalattal és 47 éves gyakorlattal bír.

Rendelési idő minden csütörtök délután 15:00-19:00 óra között

35 000 Ft
(szakorvosi vizsgálat, és tartalmazza a lelet kiértékelő újabb látogatást ha mintája pozitív eredményt mutat)

Vizeletből rákos elváltozás kimutatása akár új betegség felismerésére akár a kezelt betegség nyomon követésére

Előfordulhat, hogy egy ideje már különböző vizeleti problémákkal küzd, pl. véres vizelet. Ebben az esetben szükséges a vizeletben található sejteknek a laboratóriumban elvégzett speciális vizsgálata a jelenség hátterének tisztázására.  Vizeletgyűjtő edényben otthon vagy a laboratóriumunkban gyűjtött vizeletet speciális eszközök segítségével feldolgozzuk és szakorvosi mikroszkópos vizsgálatot végzünk a speciálisan megfestett sejteken. Ezt követően, pozitív minta esetén szakorvosunkkal konzultálhat a további megfelelő lépések érdekében, hogy a legmegfelelőbb kezelést megtalálhassuk Önnek. A minta gyűjtését munkatársunk az Ön jelentkezése során pontosan ismerteti.

Szakorvos neve Dr. Vass László főorvos, nemzetközileg is elismert patológus és citológus szakorvos, hazánkban egyedüliként vizsgázott tagja a Nemzetközi Citologiai Akadémiának (IAC). Ebben a vizsgálatban nemzetközi tapasztalattal és 47 éves gyakorlattal bír.

Rendelési idő minden csütörtök délután 15:00-19:00 óra között

25 000 Ft

Bejelentkezés mintavételre:  +36 30 71 77 078