A Qantascope Hungary Kft. (2100 Gödöllő, Ipari park, Moór János utca 3–5.) a 421/2022/Lab/NÉBIH nyilvántartási számú, a NAH által NAH-1-1917/2023 számon akkreditált szolgáltató laboratóriuma az alábbi vizsgálatokkal áll rendelkezésre:

flask solid blue

Élelmiszerek laboratóriumi vizsgálata

Az élelmiszerekben előforduló mikroorganizmusok vizsgálata alapvető feltétele a megfelelő minőségű és biztonságos élelmiszer-előállításnak. Ezek a vizsgálatok beépíthetők a HACCP-rendszerekbe.

Mikrobiológiai vizsgálatok

Real-time PCR vizsgálatok

pagelines blue

Takarmányok laboratóriumi vizsgálata

A takarmányok minőségének ellenőrzése alapvető feltétele a biztonságos állattartásnak, az állatok védelmének.

Mikrobiológiai vizsgálatok

Real-time PCR vizsgálatok

eye dropper blue

Mintavétel

 

Pontos, szakszerű higiéniai mintavétel

Higiéniai minták

Akkreditált mikrobiológiai vizsgálatok

A vizsgált termék, anyagA vizsgált, mért jellemző 
A vizsgálat típusa, mérési tartomány
A vizsgálati, mérési módszer azonosítója
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákSalmonella spp. 
Kimutatása, tenyésztés
MSZ EN ISO 6579-1:2024 EV
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákListeria spp. 
Kimutatása, tenyésztés
MSZ EN ISO 11290-1:2017;
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákListeria monocytogenes 
Kimutatása, tenyésztés
MSZ EN ISO 11290-1:2017  
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákListeria spp. 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 11290-2:2017  
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákListeria monocytogenes 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 11290-2:2017  
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákMikroorganizmusok száma 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 4833-1:2014
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákMikroorganizmusok száma 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 4833-2:2014
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákKoaguláz pozitív Staphylococcus (Staphylococcus aureus és más fajok) 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 6888-1:2021  
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákClostridium perfringens-szám meghatározása 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 7937:2005 (visszavont szabvány)  
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákAnaerob körülmények között növekedő szulfitredukáló baktériumok megszámlálásaMSZ ISO 15213:2006  (visszavont szabvány)
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákEnterobaktérium 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 21528-2:2017  
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákColiform  
Telepszámlálás
ISO 4832:2006   
Élelmiszerek, takarmányokEscherichia coli  
Telepszámlálás
MSZ ISO 16649-2:2005
Élelmiszerek, takarmányok, higiéniai mintákBacillus cereus 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 7932:2005
Élelmiszerek, takarmányok (0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékek)Élesztőgomba 
Telepszámlálás
MSZ ISO 21527-1:2013
Élelmiszerek, takarmányok (0,95-nél nagyobb vízaktivitású termékek)Penészgomba 
Telepszámlálás
MSZ ISO 21527-1:2013
Élelmiszerek, takarmányok (legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékek)Élesztőgomba 
Telepszámlálás
MSZ ISO 21527-2:2013
Élelmiszerek, takarmányok (legfeljebb 0,95 vízaktivitású termékek)Penészgomba 
Telepszámlálás
MSZ ISO 21527-2:2013
Húsok, hústermékek, higiéniai mintákEnterococcus  
Telepszámlálás
MSZ 3640-13:1976 2.3. szakasz
Húsok és húsalapú élelmiszerekEnterococcus faecalis 
Telepszámlálás
DIN 10106: 2017-04
Húsok és húsalapú élelmiszerekPseudomonas spp. 
Telepszámlálás
MSZ EN ISO 13720: 2011

Nem akkreditált mintavételi eljárás

A vizsgált termék, anyagA vizsgált, mért jellemzőA vizsgálati, mérési módszer azonosítója
Higiéniai mintákMintavétel mikrobiológiai vizsgálatokhoz MSZ EN ISO 18593:2018 

Molekuláris biológiai vizsgálatok

A vizsgált termék, anyagA vizsgált, mért jellemző a vizsgálat típusa, mérési tartományA vizsgálati, mérési módszer azonosítója
Élelmiszerek, takarmányok, gyógyszeripari termékekLó Real-time PCR (kimutatás) kimutatási határérték: 0,01%DNA Complete Horse  Detection Kit, D4012/L_2019/10/28
Élelmiszerek, takarmányok, gyógyszeripari termékekSzarvasmarha Real-time PCR (kimutatás) kimutatási határérték: 0,01%DNA Complete Cattle Detection Kit, D4002/L_2019/10/28
Élelmiszerek, takarmányok, gyógyszeripari termékekSertés Real-time PCR (kimutatás) kimutatási határérték: 0,01%DNA Complete Pig Detection Kit, D4001/L_2019/10/28
Élelmiszerek, takarmányok, gyógyszeripari termékekCsirke Real-time PCR (kimutatás) kimutatási határérték: 0,01%DNA Complete Chicken Detection Kit, D4005/L_2019/10/28

 

Részletező okirat (PDF, új lapon nyílik)

Akkreditálási okirat (PDF, új lapon nyílik)

 

Megrendelőlap: mikrobiológiai vizsgálatok (PDF, új lapon nyílik)

Megrendelőlap: molekuláris biológiai vizsgálatok (PDF, új lapon nyílik)

 

 

Árajánlatkérés:
 food.water@qantascope.hu

QANTASCOPE HUNGARY KFT.
Molekuláris Mikrobiológiai Laboratórium
+36 30 503 3522